Sušenky z ovesných vloček a banánu
Základ zdravých sušenek bez cukru je ze 2 ingrediencí - potom se fantazii meze nekladou.
Ingredience:
2 měkké, zralé banány
1 hrnek ovesných vloček
Jinak fantazii se meze nekladou
přidejte čokoládu - kupte si nějakou kvalitní třeba ve formě "pecek", inspirace
můžete přidat i trošku mleté skořice, sušenky budou voňavější
Příprava:
Troubu si předehřejte na 180 °C.
Banány si nakrájejte na menší kolečka, přidejte ovesné vločky. Pomocí vidličky banán rozmačkejte a spojte s vločkami tak, aby se vytvořila kompaktní hmota.
Kdo tvoří - přidá navíc čokoládové pecky a skořici, případně hrozinky, brusinky...
Pomocí lžíce vytvořte na pečícím papíru sušenky, velikost je zcela na vás, tloušťka sušenky cca 5 mm.
Dejte do trouby a pečte cca 15 minut do zlatova.
Důležitý krok, který nevynechejte. Sušenky po upečení nechte vychladnout na mřížce, jinak vám zvlhnou. Mě víc chutnají křehké a křupavé. :)